موهای زائد هورمونی جنسیت نمیشناسد و در نواحی مختلف بدن آقایان و خانمها رشد میکنند. این موها بهقدری آزاردهنده هستند که دوست دارید سریعتر راهی برای نابودی آنها بیابید. خوشبختانه با تولید داروهای مختلف و ارائه خدمات متنوع در کلینیکهای زیبایی هماکنون امکان انجام این کار وجود دارد.
شما میتوانید با لیزر موهای زائد یا استفاده از داروهای تجویزی توسط پزشکها بهمرور موهای هورمونی تان را کمتر کنید. انجام این کار نیازمند صرف هزینه و زمان است، اما مطمئن باشید که بعدازمدتی استفاده از روشهای درمانی این مشکل برطرف خواهد شد.
قبل از انتخاب روشی برای درمان موهای زائد توصیه میکنیم که حتماً درباره آن اطلاعات کافی بهدست آورید. ما نیز بهعنوان راهنما در کنارتان هستیم تا نکتههای لازم در این زمینه را در اختیارتان بگذاریم.
تأثیر هورمون بر رشد موهای زائد
هورمونها تأثیر به سزایی در رشد موهای زائد بدنتان دارند که توسط غدد درونریز تولید میشوند. این پیامرسانهای شیمیایی فعالیتهای مختلف بدن را تنظیم میکنند که از جمله آنها میتوان به رشد موها اشاره کرد. چرخه رشد بهواسطه هورمونها در 3 مرحله آناژن، کاتاژن و تلوژن صورت میگیرد. مو در فاز کاتاژن و تلوژن در حالت استراحت قرار دارد، درصورتیکه در فاز آناژن در مرحله رشد است.
ساقههای مودر مرحله آناژن بزرگتر میشوند، بهنحوی که از سطح پوست به قسمت بیرونی راه پیدا میکنند. با این اتفاق موهای زائد بهمرور بیشتر میشوند، بنابراین باید به فکر راهکاری مناسب برای از بین بردن آنها باشید.
هورمونهای مختلفی در رشد موها تأثیر میگذارند که از جمله آنها میتوان به آندروژنها، استروژن، پروژسترون و تیروئید اشاره کرد.
معرفی روشی برای درمان موهای زائد هورمونی
آیا میدانید بهترین روشهای درمان موهای زائد هورمونی چه هستند؟
-
لیزر کردن
لیزرکردن یکی از بهترین راهها برای ازبینبردن موهای زائد است که معمولاً نسبت به سایر روشها نتیجه بهتر و سریعتری در پی دارد. طی لیزر شما با استفاده از اشعههای مخصوص به فولکیولهای مو آسیب میرسانید، بنابراین جلوی رشد آنها را میگیرید. در واقع طی فرآیند لیزر ملانین موجود در فولیکولها از بین میروند، بههمین دلیل بدون آسیبرسیدن به پوست میتوانید به هدف اصلیتان برسید.
لیزر یکی از خدمات رایج بسیاری از کلینیکهای زیبایی است. توصیه میکنیم که فقط به کلینیکهایی بروید که دستگاههای لیزر حرفهای دارند تا طی چند جلسه بهطور کامل موهای زائدتان را از بین ببرند.
-
الکترولیز
شما طی فرآیند الکترولیز با استفاده از جریان الکتریسیته موهای زائد خود را از بین میبرید. در واقع در الکترولیز سوزنهای مخصوصی وارد فولیکول موشده و با انتقال جریان الکتریکی باعث از بینرفتن آنها میشوند. الکترولیز معمولاً زمان بیشتری نسبت به لیزر طول میکشد، چون باید سوزنها داخل تمام فولیکولها رفته و آنها را نابود کنند. البته این روش را میتوان بهعنوان یک راهکار دائمی بهشمار آورد، چون طی آن رشد موها تا چندین سال متوقف میشود.
-
درمان های تجویزی
داورهای مختلفی مثل اسپیرونولاکتون یا فیناستراید میتوانند با مسدودکردن تولید آندروژن جلوی رشد موهای زائدتان را بگیرند. البته آقایان باید در مصرف این داروها حتماً زیر نظر پزشک غدد باشند، چون باعث بههمریختگی هورمونهای مردانهشان میشوند.
شما کافیست به یک پزشک متخصص پوست و مو یا غدد مراجعه کرده و با دریافت نسخه بهسراغ داروخانهها بروید. داروهای تجویزی هر چند زمانبر هستند، اما با از بین بدن بیشتر موهای زائد نگرانیتان را در این زمینه رفع میکنند.
-
درمان های طبیعی
برخی از روشهای درمانی طبیعی باعث تنظیم سطوح هورمونی بدنتان میشوند، بنابراین در جلوگیری از رشد موهای زائد کمکتان خواهند کرد. شما میتوانید با مصرف چای نعناع، عصاره ریشه شیرینبیان، نخل ریشهای و … جلوی این موها را بگیرید. با مراجعه به یک پزشک متخصص طب سنتی راهکارهای درمانی بهتری پیشرویتان قرار میگیرد.
انتخاب بهترین روش برای از بینبردن موهای زائد هورمونی
شما باید بر اساس برخی فاکتورها بهترین روش برای درمان موهای زائد هورمونی را انتخاب کنید که عبارت هستند از:
-
نوع پوست
شما باید بهنوع پوستتان در انتخاب روش درمانی توجه کنید. مثلاً لیزرکردن برای پوستهای تیره خطرناکتر است، چون لیزر امکان آسیبرسانی بیشتری به پوست این افراد را دارد. اشخاصی با پوست حساس نیز میتوانند از الکترولیز استفاده کنند.
-
نوع مو
شما میتوانید در صورتداشتن موهای ضخیم از دستگاههای لیزر استفاده کنید. لیزر معمولاً روی موهای نازک و کرکی تأثیر زیادی ندارد. البته الکترولیز برای انواع موها مناسب است و بعدازمدتی روی فولیکول آنها تأثیر میگذارد.
-
عدم تعادل هورمونی
در صورتی که عدم تعادل هورمونی دارید، داروهای طبیعی خیلی برایتان مؤثر نیستند. در صورت داشتن این مشکل توصیه میکنیم که از داروهای تجویزی استفاده کنید که تأثیرگذاری بالاتری دارند؛ البته در برخی موارد دسترسی به این داروها بدون نسخه پزشک امکانپذیر نیست.
میزان خطر درمان موهای زائد هورمونی
مانند بسیاری از روشهای درمانی، این راهکار نیز با برخی عوارض همراه است که باید از قبل درباره آنها اطلاعات کافی داشته باشید. در صورت درمان موهای زائد هورمونی با استفاده روشهای متداول شاید عوارضی مثل آکنه، افزایش وزن یا در برخی موارد سرطان سینه بهوجود بیاید. برای اینکه مطمئن شوید این عوارض دامنگیرتان نمیشوند، حتماً از قبل با یک پزشک متخصص در این مورد مشورتی داشته باشید.
مدت زمان درمان موهای زائد هورمونی
برای درمان موهای زائد هورمونی حداقل به چند جلسه درمان نیاز دارید که این فرآیند تا چند ماه طول میکشد. در لیزر شما باید در چندین جلسه شرکت کنید که بین چند دقیقه تا 1 ساعت بهطول میانجامند. در الکترولیز نیز معمولاً هر جلسه 15 دقیقه تا 1 ساعت است.
در صورت استفاده از داروهای تجویزی یا خانگی نیز میتوانید بعد چند ماه بهمرور نتایج را برروی پوستتان مشاهده کنید.
میزان نتایج درمان موهای زائد هورمون
میزان نتیجه هر یک از روشهای درمانی موهای زائد هورمونی میتواند برای هر کسی بر اساس نوع پوست، نوع مو و میزان تعادل هورمونها متفاوت باشد. برخی با موهای ضخیم طی چند جلسه بهراحتی از موهای زائدشان راحت میشوند، در صورتی که برخی دیگر حتی با پشت سر گذراندن جلسههای طولانی به نتیجه قابلقبولی نمیرسند.
شما باید از راهکاری کاملاً متناسب با نوع پوست و شرایط بدنیتان استفاده کنید تا مطمئن شوید که از راهکار پیشرویتان نتیجه مناسبی میگیرید.
درمان موهای زائد هورمونی با روشی ایده آل
در انتخاب بهترین روش برای درمان موهای زائد هورمونی توصیه میکنیم که حتماً از پزشکهای متخصص کمک بگیرید. پزشکان با بررسی شرایط بدنیتان مناسبترین راه را پیشرویتان میگذارند. در این زمینه میتوانید بهسراغ کلینیکهای زیبایی بروید که پزشکهایی حاذق در آنجا مشغول به فعالیت هستند. در این کلینیکها انواع روشهای درمانی نیز ارائه میشود که نیازتان را بهطور کامل رفع میکنند.